sonda e re per 2020n

NASA, plane për një sondë të re 1.5 miliardë dollarshe për në Mars

Në përpjekjet e pafundme për të eksploruar planetin e kuq Mars, NASA ka njoftuar për plane të reja për në Mars. Të Martën, NASA ka bërë të ditur planin për të ndërtuar një sondë të re 1.5 miliardë dollarshe për të dërguar në Mars brenda 2020-s.

akull ne merkuri

Gjëndet akull në Mërkuri

Edhe pse me temperatura shumë të larta, Mërkuri, planeti më i afërt i diellit, ka akull dhe materiale organike të ngrira nëpër të çarat e tij në polin e veriut. Lajmin e kanë bërë të ditur shkencëtarët e NASA-s.